Singles 2021

by Dimitris Mitsotakis

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €5 EUR  or more

     

1.
Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΖΑ (Γιάμπα, Ντατούρα, Φεντανύλ Σκοπολαμίνη, Κροκοντίλ Αλπραζολάμ και Μόλυ Σίσα, και Κρακ και L.S.D Τάι και Μεθ και C.D.C Αντεράλ και Οξυκωδόνη )... Δεν είν' ο φιόρος και το τσοκάνι ούτ' η Χιονάτη και το Αφγάνι δεν είναι ο γλάρος, δεν είναι η τρίπα ούτε η φρίμπα κι η παραμύθα. Κάπα, κοκόρι, ζουζού, και ζήρο. γκάντζα και μπέβα, νταφού και τσίρο η πιο σκληρή και ξεφτίλα ουσία μάγκα μου, είναι η εξουσία. Δεν είν' η κόκα κι η ηρωίνη ούτε η Λούση και η μορφίνη δεν είν' το σέο και η τσουλήθρα ούτε οι χάπες κι η μπουρμπουλήθρα. Γιάμπα, ντατούρα και Μεθ και Μόλυ Σίσα και Τάι κι Οξυκοδώνη η πιο σκληρή και ξεφτίλα ουσία μάγκα μου, είναι η εξουσία. Αυτή η καρέκλα είναι η πρέζα που όποιος τη χάνει ξαπλώνει τέζα και πέφτει κάτω και τα στυλώνει ή ρίχνει βούτα απ' το μπαλκόνι. Που σε σβερκώνει, σε γονατίζει, κι όταν βελάξεις σου τη σφυρίζει και είσαι τούρνα και γκολ και ζάντα κι αν είσαι μία είσαι για πάντα Ο κουλοχέρης και τα μπλιμπλίκια και της κολόνας τα τεφαρίκια ούτε κουμάρι, ούτε μπαρμπούτι και της αβάντας το μπαλαμούτι. Πόκα και στούκι, παπάς και κουβέρτα Κίνο, φρουτάκια και Σκορ και ρουλέτα ρήγα, σπαθί, άσο κούπα και ντάμες κάνω ρελάνς και τα κόκαλα ντάνες. Δεν είναι η μάσα, δεν είν' το λίπος ούτε το ίντερνετ κι ο ίππος ούτε ποτήρι, ούτε μπουκάλι ούτε το άδειο σου κεφάλι Βότκα, αψέντι, ουίσκι, τεκίλα χώμα και φέσι, μπαούλο και ντίρλα η πιο σκληρή και ξεφτίλα ουσία μάγκα μου, είναι η εξουσία. Αυτή η καρέκλα είναι η πρέζα που όποιος τη χάνει ξαπλώνει τέζα και πέφτει κάτω και τα στυλώνει ή ρίχνει βούτα απ' το μπαλκόνι. Αυτή η πόζα, αυτή τη γραβάτα αυτή η σκύλα που είναι γάτα Αυτή η πουτάνα, αυτή η τροτέζα αυτή είναι, φίλε, πάνω απ' την πρέζα. Γιατί στην πρέζα τρως το λαιμό σου μα στην καρέκλα τον διπλανό σου γιατί η πρέζα τρώει το κορμί σου μα η καρέκλα τρώει την ψυχή σου.
2.
Η ΛΙΣΤΑ (Όλα αυτά που δεν γουστάρω) Γουστάρω τους γκέι κι η θεία μου ας λέει γουστάρω τους βίγκαν κι ας τρώω αρνί γουστάρω την Τούμπα κι ας ζω μες στην Τρούμπα γουστάρω φευγάτους από το Δαφνί. Όλα αυτά που δεν γουστάρω και ο κόσμος δεν τα ξέρει τα 'χω γράψει με το χέρι σ' ένα κόκκινο τεφτέρι. Όλα αυτά που δεν γουστάρω τα 'χω γράψει σε μια λίστα κι είναι πρώτο μες στη λίστα η σαπίλα του φασίστα. Γουστάρω τη μπάλα κι ας μην τρέχω στάλα γουστάρω τα πλοία κι ας κάνω εμετό γουστάρω τα πούρα κι ας μην κάνω τζούρα γουστάρω λιακάδες χειμώνα καιρό. Όλα αυτά που δεν γουστάρω και ο κόσμος δεν τα ξέρει τα 'χω γράψει με το χέρι σ' ένα κόκκινο τεφτέρι. Όλα αυτά που δεν γουστάρω τα 'χω γράψει σε μια λίστα κι είναι πρώτο μες στη λίστα η σαπίλα του φασίστα. Γουστάρω τα ψάρια κι ας μην βρέχω κώλο γουστάρω Τσιτσάνη κι ας είμαι ροκάς γουστάρω κρασάκι με τον Μητσοτάκη (τον Μήτσο!) γουστάρω Γραμμένο κι ας είναι μπελάς. Όλα αυτά που δεν γουστάρω και ο κόσμος δεν τα ξέρει τα 'χω γράψει με το χέρι σ' ένα κόκκινο τεφτέρι. Όλα αυτά που δεν γουστάρω τα 'χω γράψει σε μια λίστα κι είναι πρώτο μες στη λίστα η σαπίλα του φασίστα.
3.
ΗΝΙΟΧΟΣ Στο άρμα σου ανάσκελα δεμένος μετράω με πληγές τους ασπαλάθους ηνίοχος εσύ αυτού του πάθους στα γκέμια σου χορεύω μεθυσμένος. Για κοίτα πώς χορεύουνε οι βράχοι πώς έμειναν τ' αγρίμια τελευταία λες κι άκουσαν τη λύρα του Ορφέα και πιάσαν το τραγούδι οι ξωμάχοι. Εκεί, καθώς ορμάει το ποτάμι σαν Τίβερης θεός, σαν Αχελώος από όλους τους αγίους πιο αθώος το όνομά σου κόβω στην παλάμη. Ποια όψη του Ιανού θα 'χεις απόψε σε θύρα θα σε βρω ή σε γεφύρι; Την ώρα που θ' αδειάζω το ποτήρι τη ρίζα μου ξεσκάλισε και κόψε. Δεν σπάει τούτη εδώ η αλυσίδα στης Αίτνας το αμόνι είναι δεμένη στου Καύκασου τη ράχη καρφωμένη λιοπύρι δεν ψηφά και καταιγίδα.
4.
Ο ΚΗΠΟΣ Έχω έναν κήπο στην αυλή με ρίζες, με παρτέρια ποτίζετ' απ' το αίμα μου, τον σκάβω με τα χέρια. Εκεί 'ναι κι οι αγάπες μου, ψηλές σαν κυπαρίσσι κι οι φίλοι μου αγριόχορτα που πίνουν απ' τη βρύση. Βάζω μια τάβλα και γλεντώ στα δέντρα από κάτω και πότε φτάνω στον Θεό και πότε πιάνω πάτο. Μα σαν με πάρει η Άνοιξη και με καλεί κοντά της σαν κλέφτης τρέχω να ριχτώ βαθιά στην αγκαλιά της. Πέφτω, διψώντας, στους ανθούς, στα χρώματα, στα μύρα ώσπου το κύμα ν' ανεβεί και να με κάψει η αρμύρα. Και σαν πνιγώ και σαν καώ, ο αέρας σαν με πάρει σαν το δαρμένο το σκυλί, θα βρω ξανά το χνάρι. Όπου κι αν πάω κι αν βρεθώ, όπου κι αν σεργιανίσω γυρνώ ξανά του κήπου μου το χώμα να σκαλίσω.
5.
ΤΣΟΓΛΑΝΙ Απόψε που νοστάλγησα τα μαύρα σου τα μάτια θυμήθηκα που αράζαμε στην άμμο σιωπηλοί τους δρόμους που ανθίζανε σε κάθε μας φιλί τη μέρα που σε ξάπλωσα γυμνή στα σκαλοπάτια. Κορόιδεψα τον θάνατο και του 'βγαλα και γλώσσα στα Τάρταρα τον έστειλα να πάει να κοιμηθεί κι εκείνος σαν μαμμόθρεφτο, μυξιάρικο παιδί με πρόδωσε στη μάνα του που 'ναι γριά και κλώσσα. Και παίρνει η μάνα του η Γη ένα μακρύ στειλιάρι και γράφει πάνω τ' όνομα που μου ΄δωσε ο νονός και στέλνει μαύρο κόρακα να πει: «από 'δω και μπρος τα χρόνια μέτρα που περνούν πριν έρθει να σε πάρει». Με γέλασε ο δαίμονας και μου 'στειλε τη δόξα σε κείνο το γυμνό κορμί της πώς ν' αντισταθώ με δένει και με τράβηξε στον μαύρο της βυθό και κάθε τόσο σκάλιζε την έμφυτή μου λόξα. Μεγάλωσα και φόρεσε τη μαύρη του εσάρπα αλάτι πήρε κι έριξε στην όμορφη ζωή μα σαν εκείνος τραγουδά να μην ακούς εσύ που φτιάχνει το τραγούδι μου σε μαγεμένη άρπα. Πού είσαι αρχαίε ποιητή, γραφιά μου απ' τη Ρωσία πού 'σαι Λατίνε μου σοφέ να με παρηγορήσεις κι εσύ προτού τον μάταιο τον κόσμο αυτό ν' αφήσεις στο θάνατό σου έδινες τόσο μεγάλη αξία; Του κάτω κόσμου μπάσταρδε και των θεών τσογλάνι που δεν λυγάς σε κλάματα κι ούτε γουστάρεις δώρα και δεν χρωστάς λογαριασμό και ό,τι θέλεις κάνεις και δεν μπορούν να σου κρυφτούν σαν έρθει εκείνη η ώρα. Του κάτω κόσμου μπάσταρδε και των θεών τσογλάνι το ριζικό μου αν οδηγείς και κυβερνάς τις μοίρες δεν σε φοβάμαι θάνατε γι' αυτά που έχεις κάνει μα πότε πότε νοσταλγώ εκείνους που μου πήρες.
6.
ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ Έλα, ψυχή μου, κι άνοιξε (τα) ψυχή μου, τα φτερά σου κι εγώ θα χτίσω μια φωλιά (να) να βάλεις τα όνειρά σου. Ω, μικρό πουλί μου.. Ω, κι αναπνοή μου. Έλα κι εγώ θα στέκομαι (θα) κι εγώ θα 'μαι στο πλάι όσο βαστούν τα πόδια μου (και) κι όσο η καρδιά χτυπάει. Ω, μικρό πουλί μου.. Ω, κι αναπνοή μου. Έλα και σήκωσε ψηλά (τη) σήκωσε τη ματιά σου τώρα που σίμωσε ο καιρός (και) και είναι η σειρά σου. Ω, μικρό πουλί μου.. Ω, κι αναπνοή μου...

credits

released June 2, 2021

license

all rights reserved

tags

about

Dimitris Mitsotakis Athens, Greece

Latest works of Dimitris Mitsotakis
*Singles 2021
*Singles 2017-2020
*Katrakyles 2015

contact / help

Contact Dimitris Mitsotakis

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like Dimitris Mitsotakis, you may also like: